Kako najbolje počistimo okna PVC ?

Čiščenje oken je možno z vsemi obstoječimi čistili, razen s čistili v prahu, ki lahko povzročijo površinske poškodbe. V podjetju Jana pa smo za vas pripravili posebni set čistil, ki je posebno namenjen za čiščenje plastike in ne povzroča stranskih znakov.

Ali potrebujejo okna Salamander veliko vzdrževanja?

Naša okna so izdelana z najsodobnejših materialov z uporabo najnovejše tehnologije, ter so prestala veliko testov, ki dokazujejo, da več kot malo rednega vzdrževanja, ki ga lahko opravi stranka sama. Svetujemo, da jih po potrebi počistimo (1x letno), ter jim občasno namažemo tesnila in okovja, kar pripomore k podaljšanju življenske dobe tesnil in okovja. Za čiščenje in vzdrževanje pa vam priporočamo nakup seta za čiščenje in vzdrževanje, ki ga lahko kupite v poslovanici Jana.

Kako naporno je vzdrževanje lesenih oken?

Tehnologija napreduje neprestano na vseh področjih tako tudi pri oknih. Najsodobnejša tehnologija lesa omogoča, da se lesena okna po negi ne razlikujejo od plastičnih. Zavedati pa se moramo pomembne razlike, da les diha, zato ga je potrebno premazati na zunanji strani z zaščitnim lakom. Vendar brez skrbi, to je potrebno storiti na vsakih nekaj let. V kombinaciji aluminija na zunanji strani in lesa na notranji, pa vzdrževanje odpade.

Ali je najbolje, da zaščitno folijo pustim par let nato jo odlepim?

Zaščitno folijo je potrebno takoj po montaži odstraniti, saj je kasneje to težje storiti, ker se lepilo veže s PVC profilom (npr. zaradi vremenskih vplivov). Folija je namenjena zaščiti med transportom oken in zaščiti pri montaži.